Sajtos pogácsa II
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 1 dl langyos tej
- 3-4 dkg élesztő
- 1 db tojás
- só
- 10 dkg reszelt sajt
- plusz sajt a szóráshoz
- tojás a kenéshez
Elkészítés
A langyos tejben megfuttatjuk az élesztővel. A lisztet a puha margarinnal összegyúrjuk, majd hozzátesszük a felfuttatott tejet, a tojást, a sót és a reszelt sajtot is. Alaposan kidolgozzuk. Ha kell bele még liszt vagy tej, rakunk bele. Legalább egy órát pihentetjük. Másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk és szaggatjuk. Tojással megkenjük, sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőbe rakjuk. Ne legyen nagyon meleg a sütő, mert a sajt akkor megég, inkább középmeleg sütőbe rakjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.